https://www.focusverloskundigcentrum.nl/nl/vroege-echo/l18c4
   
  Header foto
  Vroege echo
  7+ weken
  Bij Focus Verloskundig Centrum is het mogelijk om al vroeg in de zwangerschap te kijken of het hartje van de baby klopt.
  15 min
  Kosten: € 42,50 - vanaf 2024: € 47,50
  Afspraak maken

  Wat houdt een vroege echo in

  Bij Focus Verloskundig Centrum is het mogelijk om al vroeg in de zwangerschap te kijken of het hartje van de baby klopt. Soms ben je gewoon nieuwsgierig of je daadwerkelijk zwanger bent, maar het kan ook zijn dat je in het verleden een miskraam hebt gehad waardoor je je meer onzeker voelt over deze zwangerschap. Wat de reden ook is, je bent van harte welkom om bij ons een vroege echo te maken. 

  Bij een vroege echo kijken we of de zwangerschap in de baarmoeder zit, of het een eenling of meerling is en of het hartje klopt. Daarnaast kijken we of de baarmoeder en eierstokken er normaal uit zien. 

  Het is mogelijk om deze echo vanaf 6 weken te maken. Echter is ons advies om dit vanaf 7 weken te doen omdat we dan meer duidelijkheid kunnen geven over de vitaliteit van de zwangerschap. Houdt er rekening mee dat alle echo’s voor 10 weken inwendig worden gemaakt omdat je op die manier de zwangerschap het beste in beeld kunt brengen.

  Indien er een indicatie voor deze echo is en je verloskundige je hiervoor heeft verwezen wordt de echo vergoed door de verzekeraar. 

  Indien dit niet het geval is maar je toch graag langs wilt komen voor een vroege echo is dat altijd mogelijk maar dan dien je de kosten van de echo voorafgaand aan het onderzoek zelf betalen.

  Voorafgaand aan de echo kun je een USB stick aanschaffen waarop je de plaatjes en filmpjes mee naar huis kunt nemen.